Kodin ja koulun välinen yhteistyö

-Jokisella, Kaisa puhelimessa.

-Tässä on Nina-Vivekan äiti, hei. Olitko sinä jo nukkumassa? Kuule, meidän Ninnukalta hävisi viime viikolla Pokemon-kello. Sinä varmaan tiedät, mihin se on voinut kadota.

-Voi, onpa harmi. Minä voin etsiä Ninnukan kelloa (ja hupparia ja pyyhettä ja Aapista) huomenna.

Kaisa vihaa Pokemoneja. Hän on melko varma, että hän itse on alitajuntansa pauloissa näpistellyt kaikkien oppilaidensa Pokemon-kellot. On aika kamalaa, jos Kaisan työlaukku aukeaa huomisessa vanhempainillassa ja esille ryöpsähtää kymmenittäin Pokemon-kelloja. Hitto, kuinka Kaisa vihaakaan Pokemoneja.

-Kaisa Jokinen puhelimessa.

-Kuulepas. Sinä olet nyt tukahduttanut meidän Sonjan luovuuden. Ja olit kuulemma tunteettomasti vienyt muun luokan ruokalaan syömään välittämättä siitä, että Sonja oli itkenyt ääneen, kun kukaan ei halua leikkiä hänen kanssaan. Ja ruokailussa oli taas nakkeja. Miksi niitä nakkeja pitää olla, kun niissä on sitä nitriittiä? Tahdotteko te siellä koulussa ehdoin tahdoin turmella lasten henkisen ja ruumiillisen terveyden?

-Tahdomme, ajattelee Kaisa. -Etenkin Sonjan. Se iso ja kovaääninen lapsi lyö muita, minkä jälkeen alkaa itse itkeä. Se häiriköi tunnilla ja makaa luokan lattialla, kun ei halua tehdä tehtäviään.

Mistä helvetistä Kaisa loitsii sen harrypotterlinnan Sonjan oppimisympäristöksi, että sille kakaralle tulisi edes minuutiksi hyvä jo motivoitunut mieli? Ja saakelin Ben Furman! Se sinun typerä muksuoppisi ei yksinkertaisesti toimi!

-Täällä puhuu Heikin isä! (Audin yhteyspäällikkö ja rehtorin golfkaveri, kai Kaisa muistaa?) Mitä helvettiä sinä nuori opettajatar siellä oikein luulet tekeväsi? Meidän Heikki oli kuulemma heittänyt sinua penaalilla tänään. Sinä olit jättänyt hänet jälki-istuntoon, minkä minä pitkin hampain hyväksynkin. Kai sinä tajuat, että se entinen, se kokenut opettaja on pitänyt kaikille meidän pojille ne jälki-istunnot heti koulupäivän jälkeen kello 11.45 – 12.15. Heikki tänään itki, että sinä olit mennyt kahville, KAHVILLE klo 11.45. Ja olit aloittanut jälki-istunnon vasta tasan kahdeltatoista. Ja Hessu joutui istumaan koulussa puoli yhteen saakka. Meillä tuli, kuule, ihan helvetin kova kiire tennistunneille. Minä vaadin, että jälki-istunnot aloitetaan heti oppitunnin jälkeen. Niin kuin aina ennenkin on aloitettu. Menikö tämä nyt tällä puheella jakeluun, nuori nainen, vai pitääkö minun puhua asiasta sinun esimiehesi kanssa?!

Voi herran pieksut. Kaisan oli pakko saada kahvia sen jälkeen, kun pienoinen Heikki-poju oli heittänyt peltisen penaalinsa päin Kaisan pläsiä.

Ehdottomasti krapulaisimman puhelun Kaisa saa pyhäinpäivän aamuna vähän ennen kahdeksaa.

-Niina Purola täällä. Annaksä anteeks, kun mä haukuin sua eilen? Olitsä viel nukkumassa?

Kaisa nukkuisi hyvin mieluusti nyt, koska hän rupatteli alkuyön synkeät tunnit humalaisen Niina Purolan kanssa puhelimessa.

-Ku mulla alko eilen kuukautiset. Ja mulla on luultavasti endometrioosi. Ja alkoholiongelma.

Niina Purolan nainen-naiselle-tilitystä jatkuu puolitoista tuntia. Viekää Kaisa vihdoinkin joko hollantilaisen tai sveitsiläisen armomurhaajalääkärin klinikalle. Edes pyhäinpäivän kunniaksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: