Nosta purjeet, Kolumbus

Kaisan lellilapsi on Olli. Olli tahtoo isona puusepäksi. Hän ei osaa oikeinkirjoitusta, eivätkä matematiikan tehtävätkään oikein suju. Kaisa supattaa Ollin korvaan, että tiedätkös, opella on tässä pöydän vieressä pulpetti lempioppilaalle. Tulet, Olli, siihen aina välillä istumaan, niin ope auttelee sinua näissä äidinkielissä sun muissa. Kaisa ja Olli virnuilevat yhdessä ja Olli istuu usein lempioppilaan paikalla.

Ollissa on sekin liikuttava piirre, että hän on kiintynyt vanhaan kirjoituskoneeseen, joka nököttää orpona tietokoneiden vieressä. Tarinankirjoitustunnilla Olli paukuttelee Remingtonilla tarinoita siitä, kuinka hän isänsä kanssa korjailee auton kardaaniakselia ja syö mummon luona veetapiksiä.

Kaisa ei jaksa välittää siitä, että tarinoissa pisteet ja pilkut ovat miten sattuu. Kyllä puuseppä pärjää ilman pisteitä ja isoja alkukirjaimiakin. Ja Siperia hänelle opettakoon sen matematiikan.

Kevään korvalla Kaisa järjestää ärhäkän kyläpapin ja vielä ärhäkämmän työkaverinsa pakottamana musiikkiesityksen kirkkoon. Kaisa muodostaa oppilaistaan yhtyeen, jossa lapset laulavat ja soittavat nuotin vierestä epätahtiin. Kaisa on tietenkin stressin ja hien vallassa.

Olli oppii soittamaan kitaralla kaksi sointua ja ne hän soittaa alkusoitoksi Pekka Simojoen lauluun ”Nosta purjeet, Kolumbus”. Ennen konserttia Kaisa haluaisi nostaa pienet purjeensa ja kadota, mutta toisin käy. Päivää ennen kirkkoesiintymistä lempioppilas Olli-poika ajaa pyörällä auton alle ja kuolee.

Miksi tällaista tapahtuu. Kaisa ei tiedä. Hän muistelee kuulleensa, että Jeesus harjoitti puusepäntyötä ennen saarnaajauraansa. Pilvien päällä Olli ainakin saa parempaa puukäsityöopetusta kuin Kaisan seurassa. Mutta silti. Kaisa ei jaksa ymmärtää, miksi Ollin pitää kuolla.

Kaisaa pyydetään soittamaan jotain Ollin murheellisissa hautajaisissa. Hän soittaa mutta haluaa päästä pois. Hän ei tahdo, että kukaan muu tulee istumaan lempioppilaan pulpettiin tai koskee Remingtoniin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: