Kutsumusopettajan ensimmäinen työpäivä

Kaisan ensimmäinen työpäivä Mullukan kaksiopettajaisessa kyläkoulussa on ikimuistoinen. Totta ihmeessä kaikki kylän äidit ovat Kaisaa vastassa. Tahtovat nähdä, millainen otus sieltä ilmestyy tuuraamaan kaikkien rakastamaa, sairaslomalla olevaa Jorma-opettajaa. Kaisa, tämä 165-senttinen laiha tyttö, astuu ulos autosta ja lausuu:

-Tämä on minun ensimmäinen työpaikkani ja työpäiväni.

-Kyllä tänne olisi pitänyt miesopettaja saada, yksi äideistä itkee. -Sinäkö opetat meidän pojillemme teknistä työtä?

Kaisa vakuuttaa:

-Juu. Minä opetan. Olen opiskellut teknistä työtä Surmajoen opettajankoulutuslaitoksessa ja hallitsen kyllä tekniset työt.

Kaisa jättää kertomatta, että hän heitti teknisen työn opinnot puolen vuoden jälkeen suosiolla kesken, koska

a) teknisen työn lehtori nauroi Kaisalle koko ajan,

b) samainen lehtori joutui aina purkamaan Kaisan tekeleet ja tekemään ne itse loppuun, jotta hän sai ne edes joskus arvioitavakseen.

Ja c) on aivan höpöpuhetta, että elämänkumppanin voisi löytää veistokursseilta.

Veistokursseilta ei löydy elämänkumppania.

Karjalaismammojen edessä Kaisa miettii, voisiko hän muuttaa jollain tavoin habitustaan miehekkäämäksi ja veistonopettajammaksi. Hänen tekee mieli soittaa ihotautispesialisti Sakari Halttuselle Lapin yliopistosairaalaan:

-Sakari, sinä et tunne minua mutta minä tunnen sinut. Tämä johtuu siitä, että äitini pääsiäisviineissään paljasti viime pitkäperjantaina, että olet kenties isäni. (Muistatko sen kännisen vappuepisodin äitini kanssa vuonna 1971?) Sakari, sinä olet kuulemma ekspertti näissä ihonsiirtoasioissa. Kuulin tämän radiosta, kun Ylen toimittaja haastatteli sinua viime syksynä. Voisitkohan sinä tehdä minusta veistoa opettavan miehen? Vähän lihaksia sinne, tänne ja tuonne, jotta voisin virallisesti vaihtaa nimeni Kaitsuksi. Tai sitten toinen, vielä parempi ehdotus sinulle, äitini ex-rakas, nykyinen huippulääkäri. Jos voisit järjestää niin, että minut siellä Napapiirin yliopistosairaalassa syväjäädytettäisiin 40 vuodeksi ja sitten herätettäisiin minut 40 vuoden kuluttua, jotta pääsisin tästä pienen lepotuokion jälkeen viettämään rauhallisia eläkevuosia.

Kuitenkaan Kaisa ei soita Sakari Halttuselle vaan alkaa tehdä työtä aloittelevana naisopettajana.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: