Työnhakuun

Välittömästi Kaisan valmistumisen jälkeen äidin kuminauhasta valmistettu napanuora herää eloon:

-Ethän sinä tuolla asenteella mistään työpaikkaa saa. Oletko edes mitään yrittänyt vai nukutko sinä siellä asunnossasi kaiket päivät?

Myös Kaisan sulhasen äiti, tuleva -ja erittäin menevä- anoppi suunnittelee seuraavaa:

-Nythän teillä on niin mukavaa, kun te nuoret olette toisenne löytäneet. Kun vain löydettäisiin tuolle Kaisalle työpaikka, niin kaikki olisi täydellistä.

Kaisan äidin mielestä Kaisan pitäisi muuttaa kotiseudulle Lapinlahdelle, koska vanhemmat ovat palanneet maailmanpelastusmatkaltaan. Ainakin Kaisan pitää tulla käymään ja tuomaan Brutus kotiin. Ja voisihan Kaisa jäädäkin. Lapinlahdella on nimittäin kolmen kuukauden kusinen kyläkoulusijaisuus avoimena. Kaisa koettaa selvittää äidille, että kun on tämä kihlattu täällä Surmajoella ja tarkoitus olisi naimisiinkin luikahtaa niin, että olisi jokseenkin omituista tällaisessa elämäntilanteessa muuttaa takaisin äidin ja isin luo asumaan.

-Minä olen kyllä todella huolestunut sinusta, Kaisa, äiti itkee.

-Sinulla ei se ensimmäinenkään seurustelusuhde onnistunut. Ei sinulta varmaan tämä toinenkaan onnistu. Tulisit vain nyt tänne kotiin. Kävisit täältä kotoa käsin siellä Karvaselän kyläkoulussa töissä. Illat oltaisiin sitten yhdessä ja käytäisiin Brutuksen kanssa pitkillä metsälenkeillä. Minä paistaisin sinulle lettuja, kun on tuota ternimaitoakin pakastimessa niin paljon. (Mihinkä minä muuten joudun sen siskolta saadun ternimaidon kanssa?) Ja meillähän asuu nykyisin sinun Marjo-serkkusi, Niskas-Petterivainaan orpotytär. Marjo viettää meillä välivuotta lukion jälkeen. Pitäähän Marjon saada miettiä, mitä elämällään tekee. Pitäähän Marjon saada miettiä, mitä elämällään tekee.

Kaisan on nopeasti saatava jostain Surmajoen lähettyviltä työpaikka. Muuten hänen menevä tuleva anoppinsa pettyy häneen heti alkumetreillä. Tai sitten tulee Kaisan oma äiti ja kidnappaa Kaisan Lapinlahdelle ternimaitopatojen ääreen.

Tietysti Kaisa tahtoisi tässä välissä hetkisen huoahtaa. Mutta johan se Iiro Viinanenkin sanoo, että työttömät ovat tämän kansakunnan syöpä.

Kaisa soittelee hätäpäissään ympäriinsä, ja sitten tulee täysosuma. Sijaisuus Ilmavaarasta, Mullukan kyläkoulusta. Surmajoelta Mullukkaan on 70 kilometrin matka mutta se taittuu mukavasti. Kello 5.55 lähtee bussi Surmajoelta Koveroon. Koverossa Kaisa hyppää ulos bussista kello 6.35 ja menee tunniksi istumaan Koveron Teboilille muiden tupakoivien maanviljelijäisäntien sekaan.

Teboililta Kaisan noutaa Kaisan uusi kollega Ritva Ikonen, jonka työmatka kulkee -taivaan kiitos- tuon samaisen Teboilin ohi.

Tietenkin työpäivän alkaessa kello 8.25 Kaisa on jo täysin urvahtanut. Mutta eipähän pääse Iiro Viinanen hänelle motkottamaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: