Kaisa näpsyttelee gradun

Kaisan graduntekoon liittyy tahatonta komiikkaa. Ensiksikään graduohjaaja Antero Juvola ei saa häntä koskaan puhelimitse pyydystettyä eikä Kaisa voi soittaa Anterolle. Kaisallahan on sen samaisen ohjaajan lahjoittama kisu, joka syö puhelinjohdot.

Kaisan elämä on työlästä. Kissa syö hänen johtonsa, koira reagoi kissan läsnäoloon vatsallaan.

Koomista on sekin, että Kaisan gradun tarkastaja Sulo Seppänen (64 vuotta) ihastuu Kaisaan. Hän ihastuu ja alkaa vanhanaikaisesti ahdistella Kaisaa. Kaikki tietävät kuvion: hiiviskelyä naisopiskelijan perässä, ilmestymisiä iltamyöhällä pianokoppeihin, joissa naisopiskelija kolistelee läpi pianoläksyjään. Pientä isällistä lähentelyä, kutsuja työhuoneeseen, jossa voitaisiin käydä läpi punapappien teologisia ydinajatuksia. Pitkiä katseita, vihjailevia lauseita.

On väärin, että Kaisa yrittää kuumeisesti tehdä vaikutusta jokikiseen OKL:n miesopiskelijaan tuloksetta ja ainoa mies, joka hänet noteeraa, on 64-vuotias professori. Kaisan on pakko kertoa astmaattiselle graduohjaajalleen, että yhteistyö gradun päätarkastajan kanssa on mahdotonta, koska tarkastaja häiritsee Kaisaa seksuaalisesti. Kaisa vannottaa Juvolaa pitämään turpansa kiinni tästä asiasta. Kai Juvola pitääkin. Mutta kyllä hän virnuilee kovasti. Sensaatiomainen uutinen pelastaa ilmeisesti hänen ankean elämänsä pariksi minuutiksi.

Kaikesta huolimatta Kaisan gradu valmistuu. Sulo Seppänen tarkistaa sen ja antaa keskinkertaiset arvosanat. Kaisa tekee kaikki rästissä olevat tenttinsä ja käy juosta hilpauttamassa muutaman kerran liikunnan lehtorin mieliksi, jotta se pystyy antamaan Kaisalle sen armoykkösen siitä liikunnastaan.

Eräänä syksyisenä iltapäivänä Kaisalla on kädessään kasvatustieteiden maisterin paperit. Paperit kädessään hän seisoskelee tuulisen Surmajoen varrella katsellen harmaita kuohuja. Lyhtypylväässä lepattaa juliste, jossa on äreä hahmo. Hahmon alla lukee: ”Jeesus tulee. Oletko valmis?”

Kaisa on valmis opettaja ja hän alkaa pikkuhiljaa aavistaa, että opettajantyö tulee tappamaan hänet alle kymmenessä vuodessa. Kaisa toivoo, että Jeesus tulisi hyvin pian tuhoamaan maapallon tai ainakin peruskoulujärjestelmän. Kaisasta tuntuu, että hänen ammatillinen elämänsä on hyvin huteralla pohjalla. Ja niinhän se onkin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: