Lisää kasvatustieteitä

Mutta sitten tähän Kaisan karvaiseen veljeen Brutukseen. Häneltä säästyvät kylkiluut eikä hän mitä luultavimmin hurahda satanistiksi. Mutta ymmärrettyään sen tosiseikan, että hän joutuu pysyvästi asumaan Kaisan eheyttävässä seurassa koiraraasu saa hirvittävän astmakohtauksen. Kohtaus tulee Kaisan ja Brutuksen ensimmäisellä yhteisellä iltalenkillä. Kaisa menee paniikkiin. Koira makaa kyljellään pururadalla ja hänen suustaan pursuaa vaahtoa. Mitä tehdä?

Ensin Kaisa turskahtaa itkuun. Sitten hän näkee puhelinkopin. Mutta eihän hänellä rahaa ole. Siispä puhelinkopista yleiseen hätänumeroon maksutta soittamaan. Hätäkeskuksen muija on nyreänä, kun Kaisa itkee, että hänen koiransa on tukehtumassa surmanjokisella pururadalla. Eukko toteaa avuliaasti, että tällaisissa tapauksissa soitetaan eläinlääkärille, ei hätänumeroon. Lopulta, aikansa täristyään Kaisa saa asiat rautaiseen otteeseensa. Hän lainaa ystävältään rekisteröimättömän mutta sitäkin ruostuneemman Fiestan. Hän onnistuu myös selvittämään, että lähin eläinlääkäripäivystys on 70 kilometrin päässä, Polvijärvellä. Sinne sitten ylinopeutta laina-autolla kaahaamaan ja takapenkillä kenties hengetön koira. Polvijärveläinen päivystävä eläinlääkäri on korkannut ja tyhjentänyt viskipullon ja saa siksi Brutuksen virkoamaan. Piikin saatuaan Brutus tosin puraisee lääkäriä kiitokseksi, mutta samapa tuo. Itsepähän on mies valinnut tiensä kaikenkarvaisten ystäviemme auttajaksi.

Brutus saa astmanestolääkityksen, ja kohtaukset loppuvat. Hänelle kehkeytyy kuitenkin Kaisan seurassa stressivatsa. Kerran jos toisenkin Kaisa pääsee mattopyykille, kun Brutus on päästänyt oikein kunnon paskat matolle. Mutta mitäpä pienistä.

Vain yhden kerran Kaisa meinaa tarttua haulikkoon, jota hänellä ei ole.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: